Събрахте ли достатръчно пари за имот на Марс? А може би на Луната?

07.04.2012 06:23
Американското правителство е на път да узакони покупките и продажбите на космически обекти.

Частните компании трябва да могат да купуват земя на Луната или на други планети, за туризъм, минно дело или дори да продават парцели на частни собственици, заяви експерт по космическата политика.

Ранд Симберг каза, че ако правителствата започнат да предоставят права на собственост, тогава предприемачите и милиардерите могат да инвестират в това и добави, че "вече му е дошло времето".

Той предложи закон, който ще заобиколи Договора за Космоса от 1967 г., който гласи, нито едно лице, или правителството може да има суверенитет над каквото и да е тялото в пространството.

Но подобен ход би означавало огромна промяна и може да даде началото на ново състезание за колонизация на новите космически територии.

Но по този начин едно правителство може да си навлече гнева на другите, подписали Договора за космоса.

Г-н Симбер, който е американски гражданин, заяви, че законът трябва да се преразгледа и да позволи на хората да закупуват космически територии.

Wired.com съобщава, че планът му е наречен "Да определим цена на космоса" и е предложен за разглеждане в САЩ, този месец.

Всеки нов закон би трябвало да заобиколи този от 1979 - "Договор за Луната", който забранява на всеки народ, да твърди, че има суверенитет над Луната, въпреки че големите страни като САЩ и Русия не са го ратифицирали.

Друго препятствие, освен законовите норми е и начинът за достигане до новите ни парцели на Луната. Ричард Брансън, собственик на "Virgin Galactic", все още не е направил тестовите си екскурзии около земята, да не говорим за достигане и кацане на други планети.

Симберг каза: "Има хора, които вярват, че и скалите имат права, но аз не съм един от тях".

В САЩ , адвокатът по космическо право Майкъл Листнер, заяви пред Wired.com, че собствеността на върху Луната и други планети е много докачлив въпрос.

"Ако нашето правителство наложи волята си и позволи търговията с космически обекти, това ще го изправи срещу останалият свят, който не е съгласен с това. ", каза той.

"Това е подобно на населяването на Дивият Запад. Правителството подари земя на хората и те отидоха да я облагородяват. "

Дебатът за собствеността на космически тела има огледален образ и на Земята - Великобритания наскоро предизвика гнева на Аржентина, когато стана ясно, че пет Великобритански фирми са на лов за петрол във водите около Фолклендските острови.

Арктика също се очертава като ключово бойно поле с Дания, която притежава Гренландия и настоява, че има право да проучат водите край бреговете и.

авто: , последно обновена: 06.04.2012 21:27:26
Новини по темата

NASA и Google с общ проект

Сексът в Космоса може да Ви убие

Апофис минава опасно близо до Земята

Два космически кораба на НАСА катастрофираха на Луната

Curiosity с най-добрата си автоснимка до сега

Curiosity с 2 (два) мегапиксела камера - по-малко от смартфон

Събрахте ли достатръчно пари за имот на Марс? А може би на Луната?

Роботът "Mars Lander" разгръща своята ръка, вероятно намира лед

Съществува ли живот извън Слънчевата система?


 
Коментари

#1 (13 авг. 2012 21:08)
0
 
2
User photo  това е добър бизнес да се продават парцели на луната и на Марс хахаха те ще са само на хартия и никакви поземлени комисии не ще ги проверяват защото веднага ще си намерят смърта в открития космос там всичко което съдържа вода се изпарява поне рака си мисля аз и сигурно съм прав аз смятам да продавам парцели на слънцето там има неограничено количество енергия и не трябва да се купува никакво гориво за да има горене и топлина А това с имототе на луната е за хора които имат много пари и се чудят какво да ги правят според мен е по добре да направят нещо за бедните на земята а не да си прахосват парите за имоти на луната или Марс :fight:

#2 (24 авг. 2012 14:36)
0
 
0
User photo  Взимам две луни, моля! Ще спретнем две три хотелчета с родата, ще опънем едно въже между земята и луната и ей ти бизнес схема!


 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог