HP представи нова серия продукти - Converged infrastructure

17.11.2009 08:40
Чрез тях световният лидер в ИТ сектора ще подпомага компаниите да бъдат по-иновативни и да ползват технологична инфраструктура в зависимост от нуждите на бизнеса си.

“Технологиите са фундаментален фактор, който допринася за нововъведенията в бизнеса”, заяви Ан Ливърмор, изпълнителен вицепрезидент на HP Enterprise Services – подразделението на HP за технологични решения, насочени към бизнеса. „С портфолиото от продукти, услуги и решения на Hewlett-Packard, организациите могат да изградят технологична среда, която да може да се използва както днес, така и в бъдеще”. HP Converged Infrastructure дава възможността за по-лесно въвеждане на различни приложения чрез автоматизирано управление на споделени услуги. По този начин в единна инфраструктура се поместват софтуера за управление, сървърите, базите данни и мрежата.

Наскоро Nissan North America, Sony Ericsson Mobile Communications, и Telstra подписаха дългосрочни договори с HP Enterprise Services за доставка на “Converged infrastructure”. В допълнение, новите HPConverged Infrastructure Consulting Services помагат на клиентите бързо и безпроблемно да преминат от една изолирана и продуктово ориентирана технология към много гъвкава обединена инфраструктура. На базата на дългогодишния опит на HP в споделените услуги, “програмирането в облака” и множеството проекти за трансформиране на дата центрове, новите услуги позволяват на клиентите да проектират, тестват и внедрят една силно скалируема инфраструктура.

HP Neoview Advantage, новото издание на платформата за Enterprise data warehouse - HPNeoview, подпомага взимането на решения в реално време, като позволява на клиентите да реагират по-бързо на събитията. Това издание на платформата предлага стратегически подобрения в ефективността, капацитета и управляемостта си. HP Neoview Advantage е проектирана да даде възможност за намаляване на цената на придобиване и притежаване на инфраструктурата. Това се постига чрез стандартизирани компоненти, предварително готови и тествани конфигурации, които са оптимизирани за използването им за Data Warehouse.

За клиентите, които не искат сами да изграждат инфраструктурата, HP Enterprise Services предлага Converged Infrastructure частично или цялостно чрез аутсорсинг. HP предоставя и гъвкави финансови решения за клиентите си, които искат да закупят HP Converged Infrastructure чрез своята дъщерна лизингова компания. По този начин HP улеснява клиентите си да притежават и използват технология, която се променя и настройва в зависимост от техните нужди.

Проучване, направено по поръчка на HP показа, че повече от 90% от висшите мениджъри в компаниите са убедени, че бизнес циклите ще продължат да бъдат непредсказуеми през следващите няколко години. В резултат на това 80% признават, че имат нужда да бъдат по гъвкави в техния подход към бизнеса и технологичните приложения. (1)

В допълнение, 84% от бизнес лидерите вярват, че иновациите ще бъдат изключително важни за успеха на техните организации. 71% от тях биха разрешили повече инвестиции в технологиите, ако тези инвестиции са съвместими със състоянието на техния бизнес и неговите възможности.

авто: , последно обновена: 17.11.2009 08:40:07
Новини по темата

Facebook ще наема работници от Индия

Shell и HP заедно в петролния бизнес

HP пуска нова услуга "облачен дизайн"

HP and Microsoft: партньорите ще спечелят от сливане за 250 млн. долара

HP представи нова серия продукти - Converged infrastructure

HP ще купува 3Com

HP слага край на SPO слуховете

SkyRoom на HP вече е свободен за сваляне

HP откри в България най-големия си център за обучение в Югоизточна Европа


 
Коментари

Все още няма коментари.

 
Вашето мнение:

Заглавие:






информирай ме при нов коментар
Запиши като:

E-mail:
 Задължително поле





Кога е рожденият ден на Google

Послушва ли ни Google? Може ли Google да ви подслушва през Chrome?

Sony ликвидира всички свои магазини в Канада!

Linux Mint и CompuLab представиха мини компютър с 4 гигабайта оперативна памет!

Британците губят почти 5,4 милиарда лири, заради лоши мобилни тарифи!

Почти 20 хиляди сайта са свалени във Франция след случилото се с Charlie Hebdo.

Toyota ще учи деца да шофират с Oculus Rift!

BlackBerry се готви да представи нов телефон с плъзгаща клавиатура!

[ВИДЕО] Вижте колкото е най-голямата галактика в познатата ни вселена

Създават атомен реактор, който ще работи с разтопена сол!
noTrial.info в Google+



noTrial.bg е портал за IT новини и каталог с безплатен софтуер.
Възпроизвеждането на информация от страницата се разрешава
единствено след изрично съгласие от екипа на NoTrial.bg
Контакти | Условия за ползване | За нас | Блог